Síkságról a hegyre

Utolsó simítások

2017. április 05. 13:01 - Laczkó Ági

3 nap múlva... elstartolok, megélem, felfedezem, rácsodálkozok, lefutom, megünneplem! 04.08-án nekivágok az idei első ultra terepfutó versenyemnek Horvátországban, a 100 miles of Istria nevű versenyen. A táv, amit futok 68,5 km, +2410 m szint, "green" nevet kapta. Mivel 4 UTMB pontot ér, így számomra extra fontos a verseny. De a versenyről majd a hétvégét követő beszámolómban írok részletesebben.

Már múlt hét második felében kezdtem a lelkemet készíteni, azóta egyre jobban fókuszálok rá, eljutottam oda, hogy csak ez jár a fejemben... Na de nem elég fejben ráhangolódni egy ekkora versenyre! Az eddigi edzésekkel az izomzatomat is folyamatosan készítettük fel a versenyre, a héten (mint versenyek előtt mindig) most is sokkal több pihenőm van kiírva. Az eheti edzéseim: hétfő - pihenő nap / kedd - váltogató futás (E2-EX) / szerda - könnyű futás (E1) + futóiskola / csütörtök - pihenő / péntek - laza átmozgató gimnasztikával / szombat - verseny / vasárnap - regeneráló E1. A felkészülés ettől összetettebb... Az étkezésemre kicsit jobban odafigyelek (persze pénteken sok szénhidrátot fogok enni), de most jobban odafigyelek arra, hogy tényleg minőségi ételeket egyek! Vagyis próbálnék... Mert bemegy az ember a boltba, mert kell a narancs és az a csokis polc mellett van....Nem kellene csokit enni! Mmmmm de csak egyet! Na jó, egyet azért lehet. Uhhh most van a kedvencemből!! Áh meg ezt is imádom! 

rehost_2f2016_2f9_2f14_2fc227e568-187b-42cb-a123-b2c684771434.jpg

Miután rájöttem, hogy kevés olyan csoki van a polcokon, amit ne falnék fel 1 perc alatt, szépen visszatettem mindet (de tényleg mindet) a helyükre és folytattam az utat a boltban narancsokkal és citromokkal megpakolva. Ugyanis Tibi (az edzőm) felhívta a figyelmem arra, hogy sokkal (!!) több folyadékot kell innom a héten (hiszen kellően hidratáltnak kell lennem és ezáltal az étel hamar fel fog szívódni amiből energiám lesz). Ehhez nem elég a sima víz. Természetesen edzéseken iso-t keverek hozzá, de most még inkább fel kell tölteni a szervezetem minden elektrolittal, így a napi 4 liter folyadék az alábbiakból áll: víz, víz+facsart narancs, víz+facsart citrom, gyümölcslevek (Sió, Hohes C), szörp (tudom, nem a legjobb, de nem tudok lemondani róla, mert imádom), pezsgőtabletta (többféle), tea (menta, kakukkfű, citromfű, csalánlevél), kecsketej. Ezen kívül a héten ugyanúgy szedem a vitaminokat/bogyókat (kalcium, magnézium, C vitamin, Supradyn).

A napi SMR hengerezés elmaradhatatlan, a nyújtások idejét meghosszabbítottam (kb. 45 percre), a szauna és a fürdőzés majd vasárnap lesz csak esedékes. 

Roppantul várom a pénteket, hogy induljunk, hogy ott legyünk, hogy átvegyük a start csomagot, hogy a másnapi start izgalma miatt ne tudjak elaludni! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://siksagrolahegyre.blog.hu/api/trackback/id/tr8312403091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása