Síkságról a hegyre

Hosszú terepfutó edzés (lett volna)

2017. december 10. 19:00 - Laczkó Ági

Szombat este már a vasárnapi hosszú terep edzés jár a fejemben, készítek is mindent elő, hogy reggel startra kész legyünk Furyval, a kutyámmal: edző ruha, váltó ruha, ivótasak feltöltése, energiagél, Furynak víz, váltó cipő, pokróc. Még lefekvés előtt a garmin connectet bújom és felfedezek az applikációban egy elég nekem való lehetőséget!

Megadod a start/célt (helység), az ehhez mérten kívánt útvonal elhelyezkedését (kelet, dél, nyugat, észak), majd távot és a Garmin tervez egy útvonalat az adott helyen legkedveltebb túraútvonalakból. Szuper a színt is, le is mentem.

Vasárnap reggel 5.32 ébresztő, egy gyors zuhany után 6-kor már a kocsiban, indulunk Bánkútra. Bár még sötét van, de tudom, hogy mire odaérünk, felkel a nap.20171210_210340_resized.jpg

Látom, semmi felhő nincs, gyönyörű  napos idő lesz! :) Kicsit csúszkáltunk a hóban felfelé a hegyen, de végre megérkeztünk. Mikor kiengedem Furyt, meglátom, hogy az újonnan vásárolt futóhámját az út alatt szétrágta.... Nincs nálam másik. Se nyakörv, hiszen futni jöttünk.

Egy perces néma csönd.

2017-12-10_18_17_56.jpg

Gondolkodj, gondolkodj! A kocsiban nem fogom hagyni, hiszen nem azért kocsikáztunk majdnem másfél órát, hogy további kettőt a boxba zárva várjon. Na meg ráadásul  -7°C a hőmérséklet, nem fogom ott hagyni. Mi lenne, ha hám nélkül mennénk. De mi van, ha megbüntetnek? Hiszen póráz nélkül sajnos erdőben se lehet kutyát sétáltatni/futtatni. Csak vadász- és kereső kutyák kapnak engedélyt. Na meg jöhet bármi vagy bárki izgi zsákmánynak álcázza magát. Szófogadó és behívható, ezzel nincs gond, de mégis kölyök... És a szavam még nem hiszem, hogy olyan erős, mint a póráz... A biztonságot szem előtt tartva vettem egy nagy levegőt, elindítottam  kocsit és fájó szívvel haza gurultunk.

2017-12-10_18_35_33.jpgTiszaújvárosban felvettük a másik hámot és az ártéren megpróbáltunk futni, de sajnos futhatatlan volt a talaj, így sétáltunk egy nagyot a tisztáson. Szépen sikerült a mai edzés... 

Tanulság: soha ne add a felszerelést a kutyára utazás alatt, és mindig legyen váltás mindenből! 

20171210_184400_resized.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://siksagrolahegyre.blog.hu/api/trackback/id/tr8013469289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása